the VIP~~

Friday, 27 May 2011

perginya seorang sahabat...

Innalillahh dan sedekah kan Al-Fatihah...tu yg dpt ku ucap bila dpt th satu berita sedih ni...(Ema)salah seorang kawan yg satu tempat study dgn ak dulu telah menghembusan nafas terakhir di hari jumaat mulia ini...kata teman2 masih xth Arwah sakit ape...so msh tnggu berita dr kwn....walaupun arwah bkn satu course tp tringt jgk kt dia...dh xde da...yg dpt ku bg hanyalah Doa semoga roh nya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang soleh..Amin...~setiap yang datang pasti akan pergi kpd Sang Penciptanya...~~TAKZIAH...

cara 2-yuna satin shawl

cara 1-HANA TAJIMA

Stylo hijab...^_^

ok..now nk update skit tntg trend pkai hijap bg yg bertudung mcm ak...tp pd yg free hair pn ape slh nk share kn...ak suke tukar2 style pakai tudung or shawl...mcm2 style skrg...ak akn search kt youtube dan update cara pemakaian ku...nnty ada masa br update gmbr2 aku..dgn beberapa style tudung n shawl...now update video dulu..(tp bkn ak pnye video lah!) just wanna share with kwn2 jerk..hehehe

Thursday, 26 May 2011

Temuduga (Penolong Pegawai Tadbir N27)

Alhamdulillah...percubaan ku membuahkan hasil...ayah aku call pd 23 may lalu cakap mcm ni..
ayah:" ibu ada bgth akk ada temuduga kt Wisma Negeri"??..
aku: "temuduga ape???..."
ayah:kt Wisma Negeri ni..sbg Penolong Pegawai Tadbir..."
aku:pikir2..mcm yg aku apply tu...eh!! ad temuduga??

tulah saat yg ak nnty2..bkn senang nk dpt peluang walaupun br interview...so! ape lg start wat preparation la...9/6/2011...hr ni akn merubah future ku...mudah-mudahan....yeay!!~~MUCH LOVE~~~

Rentetan tanah runtuh rumah anak yatim Hulu Langat

Kejadian ketentuan Allah..kejadian menyayat hati..

Rentetan Kejadian Tanah Runtuh Di Rumah Anak-Anak Yatim di Madrasah Al-Taqwa, Hulu Langat,...


sungguh menyayat hati, sbnr aku rasa bersalah jgk nk update kejadian mcm ni...tp di sudut hati aku ingin mengingatkan diri dan juga sahabat ..perkara sebegini kita mmng tidak akn menjangka tetapi harus sentiasa berwaspada, kerana ujian Allah itu, akan dtg bila2...mereka insan terpuji, sedang melalukan ibadat tetapi ditimpa musibah...Ya Allah Kau tabahkan hati mereka ini, dan kuatkan mereka...
ak sekadar ingin berkongi...

Tuesday, 10 May 2011

new day..new feel..new feeling..

Assalamualaikum.."dont be Sad"..kwn2 pernah dngr x tajuk ni...just wanna share..ni adalah satu tajuk buku yg paling diminati ramai(klu xsilap la)...buku ni memang menarik sangat tuk dibaca..kalau kwn2 nk tahu..buku ni bnyk membantu kita sebagai manusia menghadapi dugaan...ada masa nnty moon update antara kata-kata hikmah slm buku tu ok...now kerja dulu...