the VIP~~

Wednesday, 30 November 2011

aku dah jatuh hati ker???

ahaa..Assalamualaikum ...

berpandukan tajuk!....tu aku ke sape ek..hehehe...aku lh tu...serius aku segan sebenarnya nk ckp ..tp ni kan laman aku(tempat luahan hati)..so peduliape aku..ok2 berhenti mngarut...:s
sebenarnyer aku ni tengah memikirkan satu jawapan nk bg pada seseorang yg dah JATUH HATI pada aku...(perasan beb!..tp betol la)...huhu.....

aku dah kenal dia setahun beberapa bulan la.....hari tu 27/11/2011(awal Muharam 1433 hijrah)..adalah hari dimana kitorang berjumpa untuk kali pertama..ahah..neves gler!!...kitorang meet dkt pantai gtu...pantai Port Dickson lg....sejurus je dia muncul dpn mata aku...terasa ketak2(gigil seluruh badan)...aduh..dh lame x "date" kn..kikik......

pendekkan cerita masa kami kt sana...thats was fun....ditambah pulak kwn2 dia tu....ok la...n dia sangat NICE dgn aku...dilayan bagai Puteri kooo!...huhuhuhuh

aku dpt something iaitu DRESS N SHIRT(sama dgn dia)...baik sungguh hati dia nk belikan aku tokk....seyes aku suka!!.....eh..eh..eh..tp belum nk jtuh hati la(sbb br 1st date kot)...

then! nk dijadikan cerita .esoknyer dia sms aku....dan telah melamar!!aku tuk jadi buah hati dia..huhu...aku pun blurrr+xth nk bg jawapan ape....
dia ckp klu masuk kali ke-3 lamaran ditolak....dia akan lupakan perasaan pd aku..aduh..fenin2!
aku bukanyer xnk tp....hati ni belum bersedia untuk masukkan seseorang selepas pengalaman dulu2 kala tu...

tp aku mcm takut kehilangan dia...sebab2 nye

1.Dia baik
2.pandai layan aku(trutama klu aku merajuk!)]
3.MEMAHAMI AKU
4.sanggup tunggu aku.
5.hormat orang tua
6.lembut hati
7dan insyaallh bertanggungjawap

aku perlukan ketenangan untuk membuat keputusan,...YA ALLAH berilah aku petunjuk!....jika dia adalah yg trbaik kau bukalh hatiku utk terima dia......

tu je aku nk ceter ......korang doakan yg trbaik utk aku taw2....

sblm tu....ni  pic yg sempat kami candid berdua..huhhu~~

 me n shah 1
me n shah 2 

me!^^

Tuesday, 22 November 2011

PENGALAMAN BEST+TAKUT+BERDEBAR2

SALAM..hye kwn2 hr ni ak nk cter satu kejadian..huhu.......bkn la pe sngt...cume nk shre PENGALAMAN aku drive! alone....disebabkan kt tmpt aku sty ni ada masalah bas...masing2 mogok la bagai....aku dh blur hari2 mcm mne nk blik kerja????teksi.....masyaallah xsnggup......mungkin Allah dah tunjukkan bahawa ni la masanya aku kena kuat n berdikari.....so aku ambil keputusan amik kereta aku kt kampung tu bawak pg seremban!!....so that...for now i've to drive CAREFULLY + sngt CERMAT ok.......

22/11/2011-hari kedua aku memandu sendiri pg opis.....aduh pengalaman yg xbest....cermin sisi aku "tercalar!!"...kurang asam uncle tuh!..tahu la kereta ko besar n mahal..disebabkan nk bg ko lalu..aku undur dan??tup kereta aku calar taw!.......xkeruan dibuatnyer....dah la aku xsuke tgk calar2 tu....aduh..seyes mmng mmberi PERINGATAN tuk aku lebih mahir n tekun drive...so skung aku nk tutup ceter pasal ni....dan jadikan ia pedoman aku sndri(klu nk sertai skali bole je)..hhuhuhu......HOPE I CAN BE GOOD DRIVER~~WILL TRY..luv hugsss

Tuesday, 1 November 2011

"BAYBIE" SAYA..."SAYANG" SAYA!!

Assalamualaikum....

xth nk kata ape..ahaa....(pe2 je aku ni)...sbnrnyer aku xth nk kata ape tu...sebab aku pnye salah satu impian(bole la dikatakn impian)....nk ada kereta!! tercapai..yeah!(suke no kan?)..alhmdulillah........aku xth la nk gmbrkn (sbb xth lukis)ad kena mngena ke ek...~~dush~...agagga...saat ayah aku mmbenarkan aku nk miliki kereta.....semua usaha ayah carikkan aku KERETA...sngt berhasil!..SAYANG ayah!....termaktub 5/8/2011...adalah tarikh perdaftaran "baybie" saya tu.....saya sngt syg dia!....tetapi disebabkan baru je nk kedunia "pemanduan"..ahahah(baru je dpt lesen kn)....so ayah xbenarkan lagi aku drive alone.....dan aku telah terpaksa tinggalkn "baybie" kt kampung..T_T...(cedih!)...
Apa pon...aku xsabar nak bawak baybie jalan jauh...pg mana aku nk!...hopefully permintaan aku ni dpt trlaksana tahun dpn!...wait 2012~~


taraaa!!ni dia "baybie" aku






TARIKH KERAMAT..?(keramat lh sangat!)..huu

1/11/2011......hari ini adalah ,merupakan tarikh ulang tahun kelahiran orang tersayang....iaitu AYAH  aku.....
semangat nk call ayah bg ucapan (nebes plk sbb lum prnh wish call...biase SMS je)..apa daaa....
ok2.....disebabkan tadi perkataan dan ucapan xtrkeluar dari mulut aku masa call ayah(xjd nk surprise).....so aku nk wish kt sini dan semadikan dlm blog aku(mnyayat hati nyer..kuang3x)......

1)SEMOGA AYAH DIBERI KESIHATAN BAIK. SIHAT TUBUH BADAN(sama je mksd kn..).hee
2)SEMOGA ALLAH MELIMPAH KURNIAKAN REZEKI KELUARGA KITA AYAH...
3)SEMOGA PANJANG UMUR(ucapan yg biasa trucap..nk ucap lg..kiki)
4)DAN PALING PENTING AYAH SENTIASA DI SISI KAKAK(aku la tu)...SERTA KELUARGA.....amin...

LOVE YOU AYAH~~~~~ABDUL RASHID BIN JAMALUDDIN