the VIP~~

Tuesday, 10 July 2012

Kenali HERBALIFE!

Assalammualaikum....

hye sahabat semua....semoga anda sihat sejahtera dlm keredhaan Allah SWT.....berpandu tajuk..(ceh mcm ayat dlm buku sekolah..hehehe)....ok2......
sebenarnye ini adalah salah satu hajat aku...aku NEKAD nak ubah tahap kewangan aku dan nak bantu keluarga aku.......ada kawan aku sorang ni...ktorang dh 11 tahun xjumpa..last masa sekolah rendah kot....tup2 jumpa semula di 'facebook" (ni nk ucap terimakasih kt fb ni...sbb pertemukan aku gn kwn aku ni..hikhik)......
ok nama dia Hairi......dia ni ada guna satu product iaitu HERBALIFE...ok dr situ aku mcm berminat nk tahu lbh lanjut tntg produk tu.....sbb selain BAIK untuk kesihatan ianya juga boleh menjana PENDAPATAN..kalau usaha lbh lumayan wow!!!.....
aku teringin nk mencuba....dan baca serba sedikit kt blog blogger2 yg pernah guna HERBALIFE ni...aku rasa tertarik....dan semalam 10/7/2012....ada talk tntg produk ni kt Klana Resort, Seremban...so apa lagi! aku pun excited nk pergi....hairi pun dtg sbb nk talk dgn aku...heheheh.....
ok rasa cukup kot aku nk cerita ...sikit2 dulu...dh betul2 guna dan ada perubahan....baru cerita lg ye sahabat2......nk tahu lagi kisah AKU DENGAN HERBALIFE....nnty sambung.......aku nk tunjukkan gambar masa event tu....korang tgk okey!!...

 sebelah kanan aku ni la Hairi kawan aku tu...;)
 Bob....mengalami perubahan sngt2 ketara dgn produk HERBALIFE ...dulu beliau ada masalah kegemukkan...
 berkongi pengalaman..^_^
seronok dengar pengalaman beliau...

Friday, 18 May 2012

bulan mei bulan bermakna!!

Assalammualaikum...

hye kawan-kawan..pe kbr sumenye..(mcm ramai jerk kwn)..huh...ok...dh brbulan xupdate..tetibe dtg idea nk "mengomel'..hehehe,,

Nak bercerita tentang bulan mei ni...even belum hbs lg tp!...hee..bnyk la date2 yg bermakna pd aku..(xkisah klu xbermakna pd korangZ!..eh gurau je..)....

sedang aku mengelamun(kerja waktu bosan)....teringat yg bulan mei ni..mcm2 yg terjadi.....bnyk jgk kalau nk list kan..ngee...nk type x???....eh! blog hakuh suke ati ar nk tulis ke xnk ek...~~poyosss~~

ok2....now aku nk list kn antara date2  yg aku terkenang-kenang tu..n_n...

1) 1 mei----- hari jadi tersayang aku..ex scandal!!(dulu2 ar)..ahah..tp mmng aku sayang die beb!.


2) 11 mei----- hari jadi kawan baik aku..Nor samsinar a.k.a sam!...bkn sup sam!..ni betul2 pnye ejaan SAM!...tetibe erk!!...aku sayang ko!!...kwn baik dr sekolah..'


3) 13 mei----korang sume pun meraikan hari ni..ce teka..ce teka..(mcm xth plk ek)..bahaahh....hari IBU laaaa..yes SELAMAT HARI IBU..IBU!...akk syg ibu...muaxxxxx!!...xleh lebih2..xmuat kang...huhuhu3) 17 mei-----hari yg korang th jgk..xyah teka...hari guru lerrr....T_T..rindu zaman sekolah comot2 tu...huh!dah2x xyah lebih2 moon!....^^


4) 19 mei----yes pagi2 dpt call dr individu ni...ada ker ptut tny aku hari apa hari ni???aduh adik aku ni....ops!!!lupeee hehehe...terus aku nyanyi ..selamat hari jadi3x....bufday adik aku laaa..nah name dia...AHMAD SUFI ISKANDAR..type huruf besar bg ingt!..;)..lupe nk ckp adik ak mntk hadiah kasut...aduhh tgh pokai ni..kasut plk nk yg ape?..kasut sifu??xth den do.....


5) 25 mei---yg bakal tibe ni...hari jd yg tersayang aku jgk...kiela!!...SITI SYAKILA ZAILANI name diberi...huhuh....nnty aku wish syg..tungguuuuu!(niat nk beli hadiah!..xth ape ye???)


6) 25 mei jgk---sepupu trsyg aku....NORBAHIYAH akan bernikah....sorry syg..kalau xsempat sampai...semoga majlis berjalan lancar k....(dh kawen dh ko..aku ntah bile??)..cop!! berangan plk hakuh....dush2x!!

okeyyyyy.....tu je wat setakat ni....aku nk sambung keje....gatal nk menaip tadi..sbb idea tetibe dtg kn...ok daaa sahabat..(kejap kawan..kejap sahabat..)..apa2 je laaa...

HAVE A NICE DAY!

Monday, 2 April 2012

kek birthday ku sampai 4 jenis...!!...

Assalammualaikum....

seperti biase awalan cerita aku mesti tny khabar korang dan doakan korang sihat2 sejahtera hendak-Nya...heheh:)...
korang entry kali ni aku nk story2 pasal kek...kek???(xde bnda lain ke)..pedulikan!..ruang aku kn?..huhu...kek hari jadi aku laaa...29 mac lalu hari jadi aku....(seronok dpt wishing dr kawan2....even dlm fb...)..terasa mcm glamor plkzz..~~mula dah aku perasan!~~ahaaa...ok2
Now aku nk cerita...mungkin menarik..mungkin tidak..tp! bg aku menarik la..sbb ni kali pertama aku dpt mkn kek bufday sbnyk 4 jenis dlm satu bln....huhh...ni dia aku nk tunjuk kek nyer(menunjuk betul kn..bkn ada org tgk pun)..agagag...lagi sekali pedulikn..

1)gambar tiada dlm computer (sory nnty masukkn)==(



2)ni photo gedikkzz ku dgn kek(beli sendiri sbb dh berkenan)ade ke ptut ek...ahhah....patung2 atas kek tu sang puteri ku(eh..sang putera je)...dgn sang puteri(saya lh tu..mula dh pmpuan ni...sila abaikan):P...ak suke sngt tgkkk..biase patung2 tu mana TAKboleh mkn kn???yg! yg ni bole...rasa mcm gula lg...nyum3x!!....ni kek masa aku sambut dkt rumah ku syurga ku..eceh..eceh//..TERIMA KASIH IBU!! sudi teman sambut sama3...=)...



3) yg ni pulak...masa aku sambut dkt tempat keje aku....TERIMA KASIH BOSS!!...boss aku dgn wife dia sngt2 sporting...rasa terharu pun adaT_T..xpyh nk nangis bagai kn!!..agaga....
masa aku nk potong kek ni boss n wife dia ada disamping aku..best2x!!....



4)lastly kek tu aku dh mkn tanpa take a pictures(kucewa!!)..hummm...tp kek tu  dpt kt umh auntie kwn aku...masa aku dtg lepak2 ada plk sepotong kek ...mmng rezeki aku katanya.....langkah kanan aku dtg..hihhhi...terima kasih mak wan n angah!!

Friday, 23 March 2012

sekadar mencuba nasib....need more vote:)

Assalammualaikum...

hello dear friends....semoga korang sihat2...hr ni 23/3/2012...was a lovely friday<3....huhhu....(beberapa hari lg bufday aku la)...yeah!!...iklan semata2...
berbalik pd tajuk ku hari ni.....ak ada menyertai satu contest ni.....untuk style berhijab......hr ni update trbaru...vote ak dlm list no 2...(arr!!..xlh jadi...?)....kenapa?? kenapa??sbb ak nk menang!!hehehe
kawan-kawan sy sngt mgharapkan korang dpt tlg like dkt pic aku ni......(nk mntk tlg tp mne pic??)...wait!!...aku bg link ok....https://www.facebook.com/photo.php?fbid=415618295121331&set=a.361788123837682.108131.361323783884116&type=1&theater

korang2 bole tlg like kn??...sayang ketat2 klu mcm ni....THANKSSSS.muax!!(xprlu kiss kot..xpe..aku punya suka..)....
orait ni sje tuk hr ni....sekali lg mntk tlg like taw2...

Monday, 12 March 2012

saat ketika kita bertemu....

Assalammualaikum....

hye! kawan2..semoga korang sihat walafiat hendaknyer....dh lame xupdate blog ni.....kali ni ak nk bercerita tntg AKU DAN DIA...(balik2 pasal feeling..xde ceter lain ke???ahaha..perasan terlebih aku ni..)..ape2 je yg penting ni ruangan aku kn..kikikiki..ok...mula cerita

10/3/2012 yg lalu....tett~~...perjanjian pertemuan AKU DAN DIA...kami dh lama rancang nk berjumpa...akhirnya untuk kali ke-3 pertemuan ni....kami bertemu di Teluk kemang, Port Dickson(lpas dpt kebenaran ibu ayah..ALHAMDULILLAH)....HUU....

Habis kerja je aku pack2 n pick up my sister dayah(peneman)..aku memulakan perjalanan(untuk kali pertama drive jauh ni)..heheheh.....

(dlm perjalanan).....1jam lebih ler....

sampai2 je bole plk parking full....geler susah ...tp xpe la..semata2 nk jumpa kn....dan! DIA telah menjemput aku dgn senyuman..ahaha(walau aku tgh bengang masa tu sbb xdpt park yg ok, redah je)......control perasaan sbb dpn Dia kn....:P...

dalam 2 hari pertemuan AKU DAN DIA..kami betul2 menggunakan masa yg ada untuk lebih "mengenali"...ALHAMDULILLAH YA ALLAH...Dia menerima dgn ikhlas keadaan kekurangan Aku......TERIMA KASIH SAYANG....dgn ape yg trjadi mlm tu....aku rasa dah bersedia menerima Dia seadanya kerana dia menerima Aku seadanya......^__^

untuk kenangan pertemuan AKU DAN DIA...ak nk share beberapa keping gambar kami...




Wednesday, 1 February 2012

Posisi Tidur Salah Boleh Dimurkai Allah SWT!...

Assalamualaikum...

ok kawan-kawan kali ni aku nk share maklumat ni.....klu korang baca tajuk mst nk tahu kn.....aku rasa syukur dpt baca maklumat ni.....thats y nk share gn korang....rupanya posisi tidur pn memainkan peranan penting dlm hidup.....klu korang nk th baca maklumat kt bawah ni...


(nyenyak nyer gadis ni tidur kn?)hee
Orait, waktu tidur kita paling baik adalah pada waktu malam. Waktu tu la kita nak berehat, badan letih tambah2 yg kerja, yg masih bsekolah. Tidur mempengaruhi metabolisme tubuh dan merangsang daya asimilasi. 


Sebab tu kita ni kalau tidur lebih pon badan jadi x sihat, obesiti dan kalau tidur kurang pun jd x sihat jugak., bawah mata bengkak dan kurang cergas. Korg tau x tidur nie berkaitan dgn tulang kita jugak. Jom cikgu nak crita posisi tidur kita cmne dan ape kelebihan dan kekurangan. 


POSISI TERBAIK 


Tidur mengiring ke kanan
>> Tidur yang terbaik adalah dengan kedudukan mengiring ke kanan kerana paru kiri lebih kecil daripada paru kanan. Ini menyebabkan jantung menanggung benda yang lebih ringan. Hati juga akan dalam kedudukan tetap stabil dan tidak tergantung. Perut akan bertenggek diatasnya dengan baik. Ini memudahkan untuk mengosongkan makanan dari perut selepas proses penghadaman.






POSISI TIDUR YG TIDAK DIGALAKKAN

Tidur meniarap
>>  Tidur meniarap diatas perutnya selepas tempoh yang tertentu akan merasai kesusahan untuk bernafas kerana beratnya gumpalan belakang badan yang besar yang menghalang dada daripada meregang dan mengecut ketika menghembus dan menyedut nafas. Kedudukan seperti ini juga menyebabkan kesukaran pernafasan yang boleh mengganggu jantung dan otak.

Dan daripada sudut Islam pulak tidur meniarap dilarang sama sekali...

Abu Hurairah r.a telah meriwayatkan hadis dari Rasulullah s.a.w . Baginda melihat seorang lelaki meniarap. Lalu baginda bersabda:
إن هذه ضجعة يبغضها الله ورسوله
Maksudnya: “Sesungguhnya ini adalah cara baring yang dimurkai oleh Allah dan Rasulnya.” (Hr Tirimizi dan Ahmad-hasan lighairihi)

Abu Umamah r.a berkata: Nabi s.a.w lalu dekat seorang lelaki yang tidur meniarap di Masjid. Lalu baginda memukulnya dengan kakinya dan berkata:
قم واقعد فإنها نومة جهنمية
Maksudnya: “Bangunlah kamu dari tidur dan duduklah sesungguhnya ini adalah cara tidur ahli neraka jahannam.” (Hr Ibnu Majah)



Tidur melentang
>> Tidur menelentang akan menyebabkan pernafasan dengan mulut kerana mulut akan terbuka ketika menelentang disebabkan mereganngya rahang bawah. Sepatut dan seeloknya hidung yang bernafas kerana ia terdapat bulu2 dan hingus yang menyaring udara yang masuk dan banyaknya saluran darah yang disediakan untuk memanaskan udara.

Bernafas dengan mulut lebih menyebabkan seseorang itu terkena selsema di musim sejuk dan juga menyebabkan keringnya gusi yang akhirnya meneyebabkan radang.



Tidur mengiring ke kiri
>> Tidur mengiring ke kiri pun tidak elok kerana jantung ketika itu dihimpit oleh paru kanan yang mana ia lebih besar dari paru kiri. Ini akan memberi kesan pada tugas jantung dan mengurangkan kecergasan jantung lebih2 lagi kepada orang yang sudah tua.Seperti mana perut yang penuh ketika itu akan menekan jantung.

~~sumber dari http://www.ehberita.com~~

Wednesday, 11 January 2012

Gelaran "No 1 Dunia"

Assalammualaikum...
psss..pss...hye kawan2...sihat2 belako ko?....hope sume sihat....ok hari 12/1/2012....cerita pasal "No 1 Dunia " ni.....aku mndpt idea nk tulis entry kali ni.....aku mmng suke no 1 ni.....nk2 gelaran "Dunia" tu....(ape aku nk merepek ni...hahah...ni bkn merepek la!)....aku nk ceter tntg 2 orang "ikon" or "idola" negara...iaitu :]=~sila tgk gmbr dibawah

DATUK NICOLE ANNE DAVID!!

waktu sekolah dulu aku mmng minat dia ni....kekal je dgn gelaran pemain "NO 1 Dunia" dlm sukan squash.mantap kn???  dunia beb!!..hehhe...(kalau mcm ni kn best!...),<--tak habis2 berangan...dh2!..

ok sbg seorang rakyat malaysia aku KAGUM! 

Monday, 9 January 2012

Anwar bebas!!...Saiful???hummm..

Assalammualaikum...

hye kawan2...pe kbr?...(npe tetibe tny kbr ni),..rindu kot..hee..ok2..berbalik pd tajuk entri kali ni......dh sekian lame cerita ni.....mcm2 kan......last2 jawapan nyer..Anwar dibebaskan.....mkn masa beberapa tahun nk settle hal ni je!!....klu dh dengki tu...kn...ape je boleh buat...kpd yg tertuduh..(bkn ak nk back up)..(tp mmng beliau xbersalah)....then kpd yg menuduh tu..phm2 la....kn dh terjerat diri....

apa-apa pun kawan2.....setiap yg kita lakukan jika menjadi kebencian kpd orang..pedulikan selagi ia tidak bertentangan or salah(kite xboleh puaskan hati semua orang).....ok dh tu je nk luahkan..=='

daaa...haveaniceday!

Friday, 6 January 2012

cerita CINTA...jadikan SEJARAH...

> love story <

Assalammualaikum...

dh tgk video atas ni..ok aku terasa nk nangis ni(sedih konon),,hehe....mlm td (6/1/2012) drive otw balik rumah trdngr lagi sades(sedih) ...teringat kisah-kisah dulu...kuang3x....love story lah sngt kn.....btw memang aku sedih....aku RINDU ...(kpd scandle ku)..huhu....
love story tuk thn 2011 dh berakhir ....sekarang aku akan tempuh love story tahun 2012...aku berdoa agar Allah kurniakan aku seseorang yg begitu memahami aku...(padahal dh ad kot dpn mata..aku je ???)..hum....pepn aku doakan LOVE STORY kawan2 kt luar tu....mnjadi HISTORY yg bermakna pd 2012 ni..Amin...(feeling cintan cintun)kik^_^