the VIP~~

Monday, 25 March 2013

kesilapan..kesalahan yang tak dijangka

Assalammualaikum...

tempat: (mcm biasa ) office
masa: 10.13 pagi
tarikh : 26/3/2013
mood: sooo baddd

bercerita tentang kesilapan ni....semua orang pernah buat silap kn???huhu....ak xcaya xde yg xprnh buat silap...
mcm ni cerita aku...kn sblm ni aku ada cerita tntg housemate aku yg nama linda tu..haaa nk jd cerita yg aku xth nk share dgn sape aku masuk kn dlm blog...harap ada pandangan positif dr kawan2 blogger....
semua ni SALAH AKU....smlm aku dah kecewa kn dia..:(...sangat xsangka...sabtu n ahad kak linda ad pergi menghadiri 1 kenduri kahwin kwn baik dia di kedah..(jauh la dr tmpt kitorang kt seremban tu)....bila la cerita aku nk mula ni ea??hoho...sabar2....
ok dia ada dpt 1 hadiah special dari kwn baik dia tu...biasa la klu kwn baik dtg mjls kita kn...dan! tanpa aku ketahui ianya sngt2 bermakna aku dh amik bnda tu dan bg adik aku.....benda nye adalah candy yg bentuk2 tu....korang mst pernah tgk.....
pada mulanya ak ingt kn mmng xde ape...sbb nye aku dh duduk dgn kak lin dan ak tahu dia xmkn sngt candy2 ni......smlm plk aku cuti sbb ada urusan nk selesailkan....dlm penat2 aku balik dari KL tu.....dgn pening kepala nye...rimas semua.....mak n adik aku singgah rumah sewa aku sekejap...dan hal ni trjadi masa adik aku nk  minum air..dan dia terpandang la candy2 love ni.......aku ada SMS kak linda nk bgth...sbb aku xcall takut gnggu dia tgh kerja...tetapi disebabkan tu aku tnpa rasa ape2 bg adik aku......
tup2 lps mak ayah n adik aku gerak balik....aku dpt SMS dr kak linda dia ckp bnda tu xsemua kwn2 dia dpt....giler!!! aper aku dh buat ni....:(:(:(.....seyes aku RASA BERSALAH sngt2......smpykn aku xnk balik selagi xdpt gnti barang tu......puas aku carik mlm tu...smpy lwt balik umh....tgh2 penat tu aku gagah jgk pergi sbb nye aku xnk dia sedih....tp aku tahu dh trlmbt...Y_Y..(sambil drive sambil nangis.....)..aku smpy dh xth nk kata ape.....cuma bersms dgn kak linda dan aku berdoa agar dia xmrh aku.....
aku sedar klu aku kt tmpt dia masa tu mmng terasa sngt2...tp mmng aku xde niat langsung dan xjangka bnda ni....aku risau sngt....then sbb xjumpe barang tu..ak pun balik..dan jumpe kak lin dan say SORRY.....
tp hati manusia kite xth kn??....aku cuma dpt mntk maaf dan usaha utk cari yg baru utk kak lin.....aku xnk la dia pendam rasa ape2 kt aku.....hopefully aku dpt reda kn hati aku..dan selesaikn hal ni dgn baik...mmng aku xdpt gnti brg tu sbb "nilainye"  lain....tp aku cuba utk dptkn yg lbh kurang......kpd kak lin...moon mntk maaf sngt2 kt akk sbb dh buat akak kecewa..,moon xde niat nk buat kt akk mcm ni.......

Monday, 11 March 2013

Antara yang muda dgn sebaya...?

masa: 10.09 pagi
tempat: office
tarikh: 12/3/2013

Assalammualaikum...

taraaa!!!....kalu korang baca tajuk..mst xdpt agak kan??(aha..padahal phm je)..huu....ok hari ni aku nk cerita tntg ape?tntg rasa..eh tu lagu astrid la..hee..aku nk cerita tntg??ah! tntg ape nk ckp pn aku susah nk kata..korang baca je la luahan aku ni..(mst rasa nk lempang aku kn..kn..kn..)..jgn marah2 nanti kena jual..opsss!..><

ok..begini....setiap daripada korang mst pernah lalui ape yg aku lalui ni kn...terpaksa..terpaksa ok!..terpaksa memilih yg mana satu@siapa yg lbh baik....pyh la....bila hati dh berjauhan dan belajar tuk menerima yg lain..kenapa yg lama muncul????...kadang2 geram sngt...tp..takdir telah ditentukan Allah..aku harus terima dan hadapi kan kawan2??.....

ex-boy aku..ex-boy ke??kenapa tanda soal pulak??..sbb...aku rasa aku xprnh anggap dia ex sbb aku susah nk lupakan dia...dan aku belum pun terima org lain....ahaaa
sbnrnya aku tgh berkawan baik dgn seseorang yg katanye syg dan suke kt aku...(xth nk caya ke x..tp dia baik la pd aku)..nmpk la syg dia kt aku tu..mslhnyee..mslhnyee..dia sngt muda okehy!....mcm xpercaya umur dia..korang nk tahu?...mst nk kn..hee ..jarak umur aku dgn dia 3 tahun..korang rasa sesuai ke..tahap kematangan dia lum cukup kot....aku dh la nk cari pasagan utk masa dpn...bkn aku ckp dia x ok..tp jauh disudut hati aku rasa dia berhak dpt seserong yg lbh baik dan bagus dari aku..yg xsempurna ni..:'(
..tapi bila dh knl serba sedikit aku mula nk syg dia..sbb cute jgk dia ni..cuma aku tak boleh la nk terima dia sbb rupakn...hati penting wo...huu..

tapi berbalik pada ex-boy ak ni....nk kn aku semula...nk berjumpa aku katanye nk jelas semua kenapa dia mendiamkn diri dari aku....( budak lelaki aku cerita sbg ex aku ni..ada aku prnh cerita dlm entry tahun lps.....http://princessmoonmoon89.blogspot.com/2012/03/saat-ketika-kita-bertemu.html...bole baca kt sini..
dia ni la buat aku dlm dilema skrg.....hurm....tunggu masa nk jumpa nnty la.....update cerita tntg ni nanti aku cerita lgi okeyh!...need to go now...(kerja office bnyk xsiap ag ni..hee)..
daa kwn2...selamat membaca..:)

Friday, 8 March 2013

mencari "housemate"

Assalammalaikum...

tarikh: 8/3/2013
masa:9.07 pagi
tempat:office
( versi 2013..nk ada masa..ahahah)

ok..bismillah....cerita berbeza dengan tajuk..huhu

setiap manusia dimuka bumi Allah ini telah ditakdirkan dengan kehidupan mereka tersendiri...termasuk aku...entah kenapa tetibe aku trpikir dan tak tahu nk cerita kt sape..aku cerita la kt blog aku ni...huu..yg aku kena cari kawan a.k.a housemate baru untuk tinggal dgn aku kt rumah sewa aku tu....sekarang ni mmng ada...tp aku merasakan cukup masa nnty dia akan pergi...sob3x..sedih Y_Y....
aku manusia biasa je..dalam usia 24 tahun ni....sekarang hidup aku berkerja,balik rumah, kemas rumah, keluar makan( itupun berdua je dgn housemate skrg ni)....cerita tntg housemate...housemate aku nama dia linda atau aku lbh kenali dgn pangggilan kak linda...sngt baik..cuma kadang2 ada la sikit2 perangai yg xkena kn...pemalu beb!!..heheh
tapi kadang2 kelakar coz gila2 MCM AKU..kakakahhh

kawan2 aku yg boleh dikatakan rapat semua dah temui cinta hati mereka..ada yg dah kawen..yg bertunang...aku rasa aku je kot yg belum ..huhu....mcm mana nk ada boyfie pun xde...kawan rapat ada la....
heheheheh..
sebab tu aku kata yg manusia ni ada kehidupan mereka sendiri ....masa ni mereka bahagia..eh..eh aku xkata nanti mereka sedih..cuma ..mungkin masa bahagia aku belum tiba..in shaa Allah...jodoh tu ada...