the VIP~~

Friday, 28 October 2011

Aku bergelar Siswazah...

Assalamualaikum...

cerita aku nk share ni...telah brlaku pd 6 Mac 2010 tahun lalu.....pasti mengamit sejuta kenangan saat terimbas memori indah ini..(cehhwah! brmadah kejap)..

ok2..berbalik pg tajuk..dh lama kejadian ni brlaku..br sekarang aku update....aku ni graduan daripada UNIVERSITI LIMKOKWING,Cyberjaya(saja jer nk type tulisan besar)...eheh....aku sangat brbangga saat mendapat sekalung DIPLOMA(mention lg)..ngee....dulu masa sekolah2....aku suka berangan klu dh tamat form 5..aku nk belajar kt university....hajat nk bidang Sains(konon minat la katakn)...tup2....len yg aku belajar..im taking DIPLOMA IN BROADCASTING ..Tapi!!...ia sangat brbaloi.....segala pahit getir (pahit ke?)...bergelar "student"...aku dh tempuh..best woo!!(betul ke???)...ahahahah,,,betol la....nk2 dpt study dkt University tersohor tu....org kata tmpt retis2(artis).... knnn.....

dah2..stop mngarut...sbnrnyer serius aku sangat gembira aku berjaya habiskan study dan dpt Diploma tu...aku dh buktikan aku boleh brjaya..dapat lihat senyuman kedua orang tua ku  T__T(touching la pulak~~)...

so pada rakan2 diluar sana...kalau anda mndapat peluang mnyambung pelajaran..jangan sekali2 lepaskn kerana ia adalah jln menuju kejayaan....dan semoga berjaya habiskan study dgn jaya..ok daaa....

Aku bergelai Siswazah..

Assalamualaikum...

cerita aku nk share ni...telah brlaku pd 6 Mac 2010 tahun lalu.....pasti mengamit sejuta kenangan saat terimbas memori indah ini..(cehhwah! brmadah kejap)..

ok2..berbalik pg tajuk..dh lama kejadian ni brlaku..br sekarang aku update....aku ni graduan daripada UNIVERSITI LIMKOKWING,Cyberjaya(saja jer nk type tulisan besar)...eheh....aku sangat brbangga saat mendapat sekalung DIPLOMA(mention lg)..ngee....dulu masa sekolah2....aku suka berangan klu dh tamat form 5..aku nk belajar kt university....hajat nk bidang Sains(konon minat la katakn)...tup2....len yg aku belajar..im taking DIPLOMA IN BROADCASTING ..Tapi!!...ia sangat brbaloi.....segala pahit getir (pahit ke?)...bergelar "student"...aku dh tempuh..best woo!!(betul ke???)...ahahahah,,,betol la....nk2 dpt study dkt University tersohor tu....org kata tmpt retis2(artis).... knnn.....

dah2..stop mngarut...sbnrnyer serius aku sangat gembira aku berjaya habiskan study dan dpt Diploma tu...aku dh buktikan aku boleh brjaya..dapat lihat senyuman kedua orang tua ku  T__T(touching la pulak~~)...

so pada rakan2 diluar sana...kalau anda mndapat peluang mnyambung pelajaran..jangan sekali2 lepaskn kerana ia adalah jln menuju kejayaan....dan semoga berjaya habiskan study dgn jaya..ok daaa....

HADIAH....ada mksd yg terSirat..

Assalamualaikum...

28 oct 2011,
pagi2 aku log in Facebook..aku trtarik dgn kata2 dari seorang rakan...so aku nk share gn kawan2 aku....

Rahsia Hadiah Dari Si Dia ...

Hadiah yang anda beri kepada kawan/kekasih/isteri/suami anda mempunyai maksud yang tersirat...
1)JAM TANGAN
Tanda meningati setiap masa dan waktu.

2) CINCIN
Tanda ikatan kasih yang abadi.

3) GELANG
Tanda mesra

4)RANTAI LEHER
Ikatan cinta yang perlu perhatian.

5) SUBANG.
Tanda penghargaan dan penghormatan.

6)KASUT... ... ... ... ..
Sentiasa mengambil berat/prihatin.

7)PAKAIAN/KAIN... ... .
Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu.

8)PAYUNG... ... ... ... .
Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.

9)MINYAK WANGI... ... .
Tanda cinta

10)BINGKAI GAMBAR... ..
Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.

11) BUKU... ... ... ... ...
Bersifat terbuka dan bertolak ansur.

12)BUNGA... ... ... ... ...
Tanda perkenalan dan tanda sayang

13)COKELAT ... ... ..
semanis cintamu.

14)LAGU/CD/KAD UCAPAN ... ... ...
mengabadikan cinta

15)SEJADAH DAN ALQURAN... ... ...
tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat.

Satu lagi... . zaman mellinieum... .

16)HANDPHONE...
tandanya... . kau jangan lari dariku!!!!... ... .aku kan cari kamu walau dimanapun... melainkan kalau handphone tu ditutup... ..(SEKADAR GURAUAN)....

bg yg pernah trbaca dan yg baru trbaca....HARGAILAH barangan yg diberi kerana setiapnya punya mksd yg bererti...(bg yg xprnh dpt tu)...insyaallh akan ada...~~peace~~

~gambar menunjukkn antara brg2 yg sesuai dijadikn sbg HADIAH!~





Sunday, 16 October 2011

Alhamdullillah ..

satu perkataan yg dpt ku ucapkn lepas aku terima panggilan itu...ALHAMDULLILLAH YA ALLAH...doa ku telah dimakbul Allah....pada tanggal 14 oktober lalu....pihak JKM(jabatan kebajikan masyarakat) telah menelefon aku..dan mngatakn permohonan ak telah berjaya.....ini brmaksud prmohonan bantuan aku telah trpilih...syukur..xdpt ku gmbrkn betapa gembiranya aku.....rasa lega dan syukur..ringan sikit beban aku..dan yg penting aku xprlu susahkn parents aku.....bantuan ni sangat2 membantu aku.....TERIMA KASIH ALLAH