the VIP~~

Thursday, 19 June 2014

1whp...bisnes modal rendah..tp berbaloi baloi!!

Bismillahhirahmannirrahim....Assalammualaikum,...

setelah beberapa bulan tak update cerita2..wah...terasa busy mcm retiss aku nih...=='..ahahahah..ok done ketawa..jom cerita cerita..

korang..psss..korang la ...aku nk tny..korang mesti bnyk impian kn?? mksd aku mesti bnyk benda korang nk dlm hidup kn??...mcm aku jugakkk.,..

ok...mslh kita skrg semua benda perlu duit kn?kn?.....semua benda mahal skrg...duit rm50 skrg mcm 10 hinggit jerk...cpt je hbs....aku kadang2 rasa dah bosan dgn takat gaji aku ni..keje bertahun2..simpanan pun ada kadang xde...grrrr...tp..tula mslh aku ni pun...nk bisnes tp pyh nk percaya sngt + dgn modal tu xde..:'(...tp ! ada 1 ni je aku rasa teringin nk cube....
mula2 aku dh bnyk kali jgk baca tntg biz ni #1whp....tp...xnk try lg...pastu ada kwn aku masa 1 tmpt study dulu...dh try..dia asyik promote je...dan mmbuatkan hati aku tergerak nk cuba nasib jgk..dan...aku pun dftr dgn dia....dan..aku pun dpt id & password aku...wah!!! syok pulak baca marketing strategic biz ni!!...dgn modal rendah je bole buat duit ratus,ribu,dannnnnn....wah..xtrkata2....aku buka website guna id aku..dan dari situ aku faham sikit2....aku rasa berbaloi..tp kena usaha kuat!!...

aku nk cerita panjang lebar takut korang bosan..in Syaa Allah..tunggu hasil nya ok...doakn semoga ada rezeki aku.....benda ni on9 je...promote link tu je.....aku share sikit gmbr nye utk korang ok..hihih










yang rasa nk cube tu..sila2 lah add wsapp/wechat/pm 0193748498..no aku ni taw....jom sama2 car duit...raya nk dekat ni..:)..
ok done utk ceerita 19/6/2014 hari ni..jom sambung kerja

Tuesday, 15 October 2013

Sayang ibu Ayah dan keluarga...

Bismillahirrahmannirahim..

tarikh : 16/10/2013
hari : rabu
tempat: office :P

Assalammualaikum...apa khabar sahabat2 semua??...dah berbulan xupdate "buku hati" ku ini..herher...korang sayang ibu bapa korang?...( ape soalan daaa!..hhuhu)..saje hee...><....aku SAYANG SANGAT dgn ibu ayah aku....pernah dengar pepatah " walau macam mana buruk seseorang tu dia tetap mak ayah kita)..ok aku xkata mak ayah aku buruk...cuma saje nk selitkn pepatah...:)...
ibu ayah aku dah banyak sangat-sangat membantu aku..terutama ayh aku....
semalam seluruh umat islam menyambut Hari Raya Aidiladha...termasuk famili aku...semua adik beradik aku balik kampung..seronok sngt..cuma 1 hal yg jd...buat kan hati aku sayu sngt dan berfikir tentang "apa yang aku dah buat dlm hidup utk bantu ibu ayh"....???...Y_Y....rasanya belum ada yg aku balas kpd ibu ayh setelah mereka menjaga aku dari kecik...(tiba2 rasa nk melalak)..sobsobsob....
aku tahu hajat ayah aku aku nk balik kampung jenguk nenek..tp disebabkan kewangan xdpt nk pergi....perasaan aku sedih kecewa pun ada..sbbnye aku xdpt nk bntu....dlm cerita ni kalau nak diluah bnyk lg cerita....cuma aku berdoa...Allah buka hati adik2 ku abg ku untuk berubah kpd lbh baik dan sedar akan tanggungjawap mereka....aku nak tolong ayh ibu pulak...xnk susahkn mereka..Allah semoga Engkau beri jln utk kami adik beradik dpt mncari rezeki lbh utk keluarga kami...Aminn.....

Tuesday, 14 May 2013

perasaan itu harus dibuang jauh2....

bismillah...Assalammualaikum..

Apa khabar semua sahabat disayangi sekalian...ehem..ehem...hari ni dah 15hb mei 2013...dah pertengahan bulan mei...xlama lg masuk jun...huhuhu
bercerita tentang date ni..semalam aku baru lepas menghadiri satu lagi temuduga untuk jawatan dlm kerajaan...(xperlu nk cerita kot jaw ape sbb..sob..sob..sebab ...)...aku rasa sngt dukacita mcm cannot go je...Y_Y...
memang aku dpt soalan yg memang xjangka..dan untuk otak aku yg lmbat berfikir ni..(kadang2 aku rasa mcm tu..)hukhukhuk...so bila dh lmbt so jadinya mcm xdpt la nk jwp....
lepas je aku keluar dr bilik temuduga tu..sbnr nye rasa nk menangis pun ada tp aku tetap ukirkn senyuman sebabnye kt stu ramai abg2 JPAM..ahah...eh lupa nk bgth yg interview aku tu buat kt Jabatan Pertahanan Awam NS,(JPAM)....
aku rasa nk masuk office balik untuk sambung kerja memang sngt berat...tp...aku pujuk diri sendiri..dah xde yg nk pujuk..kannn..ahahhha......><'
tapi apa yg aku buat..aku pujuk hati yg gundah gulana ni..aku cakap dlm hati jela..ckp sorang2 nty..mcm xbetul pulak kn..kuikui...aku ckp ok itu hanya mencuba nasib..aku dh mencuba yg terbaik...xperlu rasa kecewa guling2..hohoho....kalau ada rezeki aku ada lah kan....aku pun bukan xde kerja yg baik...skrg pun dah ok..:))))......senyum mesti ada...tp apa yg dpt aku pelajari dr pengalaman ni....bnyk ilmu yg kita kena ada..means bnyk benda kita kena amik tahu dan pelajari...mulai hari ini...aku nk baca bnyk benda...buku,dan info2....ok dh la tu..aku nk sambung kerja...nanti boss masuk...ok kawan2...thank you sebab luangkn masa nk baca blog aku ni...:))....

As salam