the VIP~~

Tuesday, 15 October 2013

Sayang ibu Ayah dan keluarga...

Bismillahirrahmannirahim..

tarikh : 16/10/2013
hari : rabu
tempat: office :P

Assalammualaikum...apa khabar sahabat2 semua??...dah berbulan xupdate "buku hati" ku ini..herher...korang sayang ibu bapa korang?...( ape soalan daaa!..hhuhu)..saje hee...><....aku SAYANG SANGAT dgn ibu ayah aku....pernah dengar pepatah " walau macam mana buruk seseorang tu dia tetap mak ayah kita)..ok aku xkata mak ayah aku buruk...cuma saje nk selitkn pepatah...:)...
ibu ayah aku dah banyak sangat-sangat membantu aku..terutama ayh aku....
semalam seluruh umat islam menyambut Hari Raya Aidiladha...termasuk famili aku...semua adik beradik aku balik kampung..seronok sngt..cuma 1 hal yg jd...buat kan hati aku sayu sngt dan berfikir tentang "apa yang aku dah buat dlm hidup utk bantu ibu ayh"....???...Y_Y....rasanya belum ada yg aku balas kpd ibu ayh setelah mereka menjaga aku dari kecik...(tiba2 rasa nk melalak)..sobsobsob....
aku tahu hajat ayah aku aku nk balik kampung jenguk nenek..tp disebabkan kewangan xdpt nk pergi....perasaan aku sedih kecewa pun ada..sbbnye aku xdpt nk bntu....dlm cerita ni kalau nak diluah bnyk lg cerita....cuma aku berdoa...Allah buka hati adik2 ku abg ku untuk berubah kpd lbh baik dan sedar akan tanggungjawap mereka....aku nak tolong ayh ibu pulak...xnk susahkn mereka..Allah semoga Engkau beri jln utk kami adik beradik dpt mncari rezeki lbh utk keluarga kami...Aminn.....

Tuesday, 14 May 2013

perasaan itu harus dibuang jauh2....

bismillah...Assalammualaikum..

Apa khabar semua sahabat disayangi sekalian...ehem..ehem...hari ni dah 15hb mei 2013...dah pertengahan bulan mei...xlama lg masuk jun...huhuhu
bercerita tentang date ni..semalam aku baru lepas menghadiri satu lagi temuduga untuk jawatan dlm kerajaan...(xperlu nk cerita kot jaw ape sbb..sob..sob..sebab ...)...aku rasa sngt dukacita mcm cannot go je...Y_Y...
memang aku dpt soalan yg memang xjangka..dan untuk otak aku yg lmbat berfikir ni..(kadang2 aku rasa mcm tu..)hukhukhuk...so bila dh lmbt so jadinya mcm xdpt la nk jwp....
lepas je aku keluar dr bilik temuduga tu..sbnr nye rasa nk menangis pun ada tp aku tetap ukirkn senyuman sebabnye kt stu ramai abg2 JPAM..ahah...eh lupa nk bgth yg interview aku tu buat kt Jabatan Pertahanan Awam NS,(JPAM)....
aku rasa nk masuk office balik untuk sambung kerja memang sngt berat...tp...aku pujuk diri sendiri..dah xde yg nk pujuk..kannn..ahahhha......><'
tapi apa yg aku buat..aku pujuk hati yg gundah gulana ni..aku cakap dlm hati jela..ckp sorang2 nty..mcm xbetul pulak kn..kuikui...aku ckp ok itu hanya mencuba nasib..aku dh mencuba yg terbaik...xperlu rasa kecewa guling2..hohoho....kalau ada rezeki aku ada lah kan....aku pun bukan xde kerja yg baik...skrg pun dah ok..:))))......senyum mesti ada...tp apa yg dpt aku pelajari dr pengalaman ni....bnyk ilmu yg kita kena ada..means bnyk benda kita kena amik tahu dan pelajari...mulai hari ini...aku nk baca bnyk benda...buku,dan info2....ok dh la tu..aku nk sambung kerja...nanti boss masuk...ok kawan2...thank you sebab luangkn masa nk baca blog aku ni...:))....

As salam

Monday, 25 March 2013

kesilapan..kesalahan yang tak dijangka

Assalammualaikum...

tempat: (mcm biasa ) office
masa: 10.13 pagi
tarikh : 26/3/2013
mood: sooo baddd

bercerita tentang kesilapan ni....semua orang pernah buat silap kn???huhu....ak xcaya xde yg xprnh buat silap...
mcm ni cerita aku...kn sblm ni aku ada cerita tntg housemate aku yg nama linda tu..haaa nk jd cerita yg aku xth nk share dgn sape aku masuk kn dlm blog...harap ada pandangan positif dr kawan2 blogger....
semua ni SALAH AKU....smlm aku dah kecewa kn dia..:(...sangat xsangka...sabtu n ahad kak linda ad pergi menghadiri 1 kenduri kahwin kwn baik dia di kedah..(jauh la dr tmpt kitorang kt seremban tu)....bila la cerita aku nk mula ni ea??hoho...sabar2....
ok dia ada dpt 1 hadiah special dari kwn baik dia tu...biasa la klu kwn baik dtg mjls kita kn...dan! tanpa aku ketahui ianya sngt2 bermakna aku dh amik bnda tu dan bg adik aku.....benda nye adalah candy yg bentuk2 tu....korang mst pernah tgk.....
pada mulanya ak ingt kn mmng xde ape...sbb nye aku dh duduk dgn kak lin dan ak tahu dia xmkn sngt candy2 ni......smlm plk aku cuti sbb ada urusan nk selesailkan....dlm penat2 aku balik dari KL tu.....dgn pening kepala nye...rimas semua.....mak n adik aku singgah rumah sewa aku sekejap...dan hal ni trjadi masa adik aku nk  minum air..dan dia terpandang la candy2 love ni.......aku ada SMS kak linda nk bgth...sbb aku xcall takut gnggu dia tgh kerja...tetapi disebabkan tu aku tnpa rasa ape2 bg adik aku......
tup2 lps mak ayah n adik aku gerak balik....aku dpt SMS dr kak linda dia ckp bnda tu xsemua kwn2 dia dpt....giler!!! aper aku dh buat ni....:(:(:(.....seyes aku RASA BERSALAH sngt2......smpykn aku xnk balik selagi xdpt gnti barang tu......puas aku carik mlm tu...smpy lwt balik umh....tgh2 penat tu aku gagah jgk pergi sbb nye aku xnk dia sedih....tp aku tahu dh trlmbt...Y_Y..(sambil drive sambil nangis.....)..aku smpy dh xth nk kata ape.....cuma bersms dgn kak linda dan aku berdoa agar dia xmrh aku.....
aku sedar klu aku kt tmpt dia masa tu mmng terasa sngt2...tp mmng aku xde niat langsung dan xjangka bnda ni....aku risau sngt....then sbb xjumpe barang tu..ak pun balik..dan jumpe kak lin dan say SORRY.....
tp hati manusia kite xth kn??....aku cuma dpt mntk maaf dan usaha utk cari yg baru utk kak lin.....aku xnk la dia pendam rasa ape2 kt aku.....hopefully aku dpt reda kn hati aku..dan selesaikn hal ni dgn baik...mmng aku xdpt gnti brg tu sbb "nilainye"  lain....tp aku cuba utk dptkn yg lbh kurang......kpd kak lin...moon mntk maaf sngt2 kt akk sbb dh buat akak kecewa..,moon xde niat nk buat kt akk mcm ni.......