the VIP~~

Friday, 30 December 2011

bye bye 2011....welcome 2012....

Assalammualaikum,

hey kawan2!.....kali ni entry nk ceter tntg NEW YEAR...apa yg bezanyer ek....hari2 sama jgk...tahun je yg bertukar kn?....bg aku ia beza...cz tahun baru semua baru.,..mksd aku...AZAM....OK apa azam untuk tahun baru korang semua......aku xlist kn lagi apa azam aku ni???......aku cuma berdoa yg segalanya baik2 dan selamat ......tahun 2011 yang memberi kan seribu kenangan(padahal xsmpy pun..ahaa)....xpe2 asal kn ia best!,,,,,

dari tahun 2011 aku telah mengenali seseorang yg begitu menyayangi aku....(cehwah jiwang plok!)...sngt best kn...ad yg suka dan syg...heheh..tp aku masih belum dapat mmberi jawapan(dia nk couple beb gn aku..aku je lum ready nih!?)...haih....hopefully tahun 2012 aku dpt tenteramkan hati dan beri dia satu jawapan...amin..
selain tu tahun 2011 jgk aku dah dpt sebuah kereta (yg aku idam xdpt la...tp at least ad kn)....aku panggil "baybie" cz ianya cute ..mcm aku....ahhahha..poyo je.....yg penting aku syg NCN6094 aku tu......mummy love u baybie....

then lagi satu yg mmbuat aku syg 2011 adalah...kawan baik aku kawen!....seyes she look gorgeous ....kiela aku syg ko dan aku doakan ko bahagia hingga akhit hayat dgn kechik(malu nk ckp dpn dia..aku luah kt cni)..kikiki
n tahun 2011 jgk thn yg sedih...cz aku telah kehilangan atuk aku(belah ayah)......sedih beb....raya tahun ni tnpa atuk...T__T.....

ok2 rasa nk stop cter tuk 2011......aku berharap sangat 2012 ni aku dpt tunaikan apa yg terhajat....aku nk simpan duit tuk pg holiday ....xkira la dgn kawan ke dgn family ke....heheh...

Wednesday, 28 December 2011

NOR KAMADHIA.....

Assalammualikum....

29/12/2011
Dhia...nice name kn?....ok sebut tntg name ni.....ada drama yg berkisahkn TENTANG DHIA(drama popular kot time ni..lakonan Nora Danish cantik tu)....drama ni sangat menyentuh hati ku disaat pertama kali menontonnya(ceh! jiwang plk aku....layannn)huhuu...

ceter ni tntg seorang gadis bernama Dhia @ Nor Kamadhia(nora danish)....jiwa kental betul gadis ni.....segala kegembiraan nya setelah bergelar isteri kpd Zikir(lakonan aktor tampan tu! Adi Putra) telah hilang..kebahagian Dhia bagai diragut(gler ah kn).....dia telah teraniaya...dibenci,dikeji oleh mak mentua nya iaitu Ku Salmi(lakonan sape ek lupe name lh sory)....dan adik ipar nya Zety.....asyik2 nk sihir org je kejenya...

Kekuatan dhia ini dpt dilihat satu persatu dugaan dihadapinya ...ayahnya meninggal ketika baru berkahwin(klu aku xth nk imagine haih!!)....mak pula sakit...slps beberapa tahun mak dhia meninggal dunia.....tinggal lah dhia sorang2 ......lakonan dhia dlm ni mmng best.....

mcm2 yg kita bolah belajar (jika betul2 hayati lh).....aku belajar untuk lebih bersyukur(selama ni bkn x brsyukur..tp kdang2 tu xsenang kn).....aku belajar untuk bersabar.....sentiasa berbaik kpd orang lain....segala kebaikan itu akan trbalas.....dlm ceter ni even dhia disakiti tapi kawan2 baik nya sentiasa di sisi....

lagi satu yg bedt dlm drama ni...dhia ni di cintai 3 orang lelaki(cyalah kn)......pertama kawan baik dr sekolah dhia iaitu Rafi....kedua Azmi(lakonan Ako mustapha) ..dan ketiga Zikir.....

hari ni katanya episod akhir drama TENTANG DHIA ni....aku xsabar betul nk tonton.....nk tgk ape balasan manusia yg selalu dengki dan xth bersyukur mcm, ku salmi tu......harap2 puas hati aku tgk nnty..

Tuesday, 27 December 2011

...sambungan cerita wedding...

Assalamualaikum.....

24/12/2011...lbh kurang pukul 2pg lbh aku sampai umah pengantin...THANKS kpd cik pengantin..even pnt sanggup tunggu aku.....skung nk cerita....wedding ni adalah wedding kawan baik aku  ..masa study kt limkokwing dulu..iaitu SITI SYAKILLA ZAILANI(kiela@sinar suria-name dlm fb)^_^...aku sanggup dtg sbb dh lame tunggu saat ni.....alhamdulillah sampai jgk......
esoknyer pagi2 bangun...mulalah kerja merewang(alaaa bwt kerja persiapan tuk majlis nnt).....korang mst th kn ape tu merewang....heheheh(klu xth bwt2 je th):P

mcm2 aku buat...seronok sbb dpt tolong siapkan brg2 kawen.....orang kampung n saudara kiela pn baik terutama kakak2 dia.....

semua persiapan disiapkan sampailah pagi2....kitorang masing2 tido lewat..sanggup bersengkang mata.....supaya mjls dpt brjln lancar......

tibanya mlm pernikahan kiela dgn pasangan yg jugak kawan aku iaitu Fakhrul Azri@kechik.......lepas isyak dorang nikah......kelakar tgk...sebab klu korang nk th pasangan pengantin ni..kecik2 je....comel je aku tgk....seronok tgk dorang dh jd pasangan suami isteri....kiela cantik!! sangat mlm tu......nk tgk????

ha....ni la kiela trsyang aku...cantik kn???hehehehe

color yg kiela pilih cantik......

ni akk kiela...kak yun..(sis ni baik sngt....even pnt ttp cool je)...love korang!

ok korang....nnty aku sambung masukkn gmbr2 yang lain.....cau dulu....daaaa^_^

Friday, 23 December 2011

wedding...wedding...wedding....

Assalammualaikum...

hari  ni 23/12/2011..ok lepas hbs kje ni ..ak sngt excited...sebab2??ha!..aku nk pg johor.....WELCOME to JOHOR...:).(syok sndiri)...ok2......kali ni aku nk cerita tntg wedding...ha nk th wedding sape.....nanti aku update tuk korang tahu...aku xsabar nk pg ni.....(1st time kot jejak kaki ke sana...padahal 22thn dh aku ni)...xpe2....yg penting...I'LL BE THERE FOR 3DAYS....semoga majlis berjalan lancar dan ia sangat seronok.....AMIN....

nanti dah upload gambar2 ...aku cerita lagi sambungan ok!...daaa friendssss...

~~love hugs~~

Thursday, 22 December 2011

..sebelum berkahwin..merisik dulu...lps tu bertunang...tp harus ke ikut???

Assalamualaikum......

kali ni aku nk story tny tntg kawin2..heheh(x agk2 kn).....1st aku trtny klu nk kawen kn perlu ke nk pg merisik tu....klu pasangan dh saling kenal bwt pe kn.....(mcm leceh je)........ermm....
aku pn xth kenapa nk th soal ni..tp penting kot aku rasa.......sbb belum smpy turn aku.,,,so get PREPARE!!...huhuhu

Wednesday, 14 December 2011

sharing this IMPORTANT information...kepada wanita2 diluar sana...!!

Assalamualaikum....

ok today 14/12/2011(aku suka mention date ek),,ahaaa....pagi2 sesudah smpy office aku bwt pe patut....then hr ni buka fb ....tetibe terbaca satu info ni.....samgat PENTING  ok.....rasa dh xnk bwt lg....ok umtuk kamu semua tahu.....ni dia!!


kepada kawan2 terutama ladies2..silalah baca....aku xsangka dan xmnjangka FASTFOOD ni boleh mndatangkn bahaya yg betul2 bahaya....so beringatlah masing2...(klu nk makan tu boleh tapi jangan kerap kali)...tgk macam aku sekarang...memasak je..(nk jugak cter kn..)huhu....
apa-apa pun info ni cuma untuk dikongsi....samaada ia benar atau pun salah.....sy xde jwpn 100%..(ada kena mngena ke)....eh ok la.....kwn2 jgn lupa bce ok:)..daaa see u